A VLC alapú streamek megtekintése annyiból bonyolultabb, hogy nem elég hozzájuk csupán egy böngésző és flash player, hanem szükség van a VLC Web Plugin telepítésére is. Így sem tart tovább a művelet 3 percnél, és csak egyszer szükséges elvégezni, után nézhető az összes VLC csatorna.

  • Windows XP, Windows 7, Windows 8, Windows 10 esetén:

1. Amennyiben még nincs telepítve a gépedre, úgy letöltöd a VLC Playert innen, és a full installt választod. Ha telepítve van, de nem full install lett választva, akkor újratelepíted.
2. Miután feltelepült a következő böngészőket használhatod a stream nézésére: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
3. Ha nem Chrome-ot használsz, ezt a lépést hagyd ki! Chrome esetében engedélyezni kell az NPAPI modult. Ezt úgy tudod megtenni, hogy beírod a böngészőbe a chrome://flags szavakat, rákeresel az NPAPI engedélyezése szóra, majd engedélyezed azt. Ezután újra kell indítani a böngészőt.
4. Engedélyezed a beépülő modul használatát a képen látható módon, ha esetleg kérné.

Képernyőfotó 2015-06-28 - 18.41.54

 

  • Mac OS X esetén:

1. Letöltöd a VLC Web Browser Plug-int a gépedre innen, majd bemásolod oda, ahová a telepítő mutatja.
2. Telepítés után elméletileg minden böngészőben menni fog az adás, egyedül Google Chrome böngésző esetében kell engedélyezni az NPAPI modult. Ezt úgy tudod megtenni, hogy beírod a böngészőbe a chrome://flags szavakat, rákeresel az NPAPI engedélyezése szóra, majd engedélyezed azt. Ezután újra kell indítani a böngészőt.
4. Utolsó lépésként engedélyezed a beépülő modul használatát a fentebb látható kép alapján, ha esetleg kérné.